EquiMas -Hevoshieronta

Lihashuollon huomioiminen on tärkeä osa kilpahevosten valmennusta. Hieronnan tulisi olla ennaltaehkäisevää hoitoa hevoselle ehkäisemään vammojen ja revähdysten syntyä. Säännöllisesti hoidettavilta hevosilta voidaan havaita ajoissa mahdolliset varusteongelmat, kipeytymiset, vinoumat, toispuoleisuudet, lihasköyhyydet tai vain ns. kompensaatiot, kun liikkeessä jotain kehon aluetta säästellään syystä tai toisesta. Hieronnalla voidaan edesauttaa tilanteen mukaan myös kuntoutusta tarvitsevien hevosten paranemista.

Hieronnan hyötyjä ovat aineenvaihdunnan ja imunestekierron vilkastuminen, palautumisen nopeutuminen, elastisuuden lisääntyminen, kuona-aineiden poistuminen sekä vammojen ehkäiseminen.

Hierontaa ei voida tehdä hevoselle, jolla on infektio, kuume, tulehdus, akuutti revähdys tai venähdys, märkivä ihotulehdus, kasvaimia, ulkoloisia tms. tai sille on tehty vastikään leikkaus.

Jokaiseen käsittelykertaan kuuluu taustatietojen kartoittaminen, tutkiminen sekä ohjeet kotihoitoon tarpeen ja tilanteen mukaan. Itse hoidossa käytetään hierontaa, venytyksiä ja mobilisaatiota hevoskohtaisesti.

Hierottavan hevosen tulisi olla puhdas ja kuiva ennen hierontaan tuloa. Jos tarpeellista, liikutathan hevosesi hyvissä ajoin ennen hierontaa, sillä liikuntaa ei suositella hieronnan jälkeen lihasten mikrovaurioiden vuoksi. Hieronnan jälkeisen päivän liikkuminen ohjeistuksen mukaan. Hevosta on hyvä juottaa käsittelyn jälkeen.

HEVOSEN HIERONTA                                                                 60,00
KILOMETRIKORVAUS (YLI 30 KM)                         0,60