EquiMas -Hevosten lihashuolto

Lihashuollon huomioiminen on tärkeä osa kilpahevosten valmennusta. Lihasten käsittelyn tulisi olla ennaltaehkäisevää hoitoa hevoselle ehkäisemään vammojen ja revähdysten syntyä. Säännöllisesti hoidettavilta hevosilta voidaan havaita ajoissa mahdolliset varusteongelmat, kipeytymiset, vinoumat, toispuoleisuudet, lihasköyhyydet tai ns. kompensaatiot, kun liikkeessä jotain kehon aluetta säästellään syystä tai toisesta. Lihasten käsittelyllä voidaan edesauttaa tilanteen mukaan myös kuntoutusta tarvitsevien hevosten paranemista.

Lihasten käsittelyn hyötyjä ovat aineenvaihdunnan ja imunestekierron vilkastuminen, palautumisen nopeutuminen, elastisuuden lisääntyminen, kuona-aineiden poistuminen sekä vammojen ehkäiseminen.

Käsittelyä ei voida tehdä hevoselle, jolla on infektio, kuume, tulehdus, akuutti revähdys tai venähdys, märkivä ihotulehdus, kasvaimia, ulkoloisia tms. tai sille on tehty vastikään leikkaus.

Jokaiseen käsittelykertaan kuuluu taustatietojen kartoittaminen, tutkiminen sekä ohjeet kotihoitoon tarpeen ja tilanteen mukaan. Itse hoidossa käytetään lihasten käsittelyä eri tekniikoin, venytyksiä ja mobilisaatiota hevoskohtaisesti.

Hevosen tulisi olla puhdas ja kuiva ennen hoitoon tuloa. Jos tarpeellista, liikutathan hevosesi hyvissä ajoin ennen käsittelyä, sillä liikuntaa ei suositella jälkikäteen lihasten mikrovaurioiden vuoksi. Lihaskäsittelyn  jälkeisen päivän liikkuminen ohjeistuksen mukaan. Hevosta on hyvä juottaa käsittelyn jälkeen.

HEVOSEN lihaskäsittely                                               60,00
KILOMETRIKORVAUS (YLI 30 KM)                         0,60

 

Peruutathan aikasi viimeistään vrk ennen, jotta jonossa oleva asiakas voi saada peruutetun ajan. Peruuttamaton aika laskutetaan aina.