Ratsastajat -Istuntavalmennus

Jokaisessa urheilulajissa kehonhallinta on tärkeää ja sillä on valtava merkitys suorituksen onnistumiselle. Ratsastuksessa on ratsastajan kyettävä istumaan hevosen selässä jäntevästi mutta ei jännittyneesti, kehon on oltava rennon aktiivinen jotta hevosen liikkuminen voisi olla optimaalista, ratsastajan sitä rajoittamatta.

Tämä ei onnistu ilman hallittua keskivartaloa. Lihasaktiviteettia keskivartalossa ja koko kehossa on kyettävä käyttämään eriasteisesti sen mukaan kun ratsastajan keho ”mukautuu” hevosen liikkeeseen. Kantavana ajatuksena on painopiste, hevonen hakeutuu aina ratsastajan painopisteen alle ja ratsastajan oman painopisteen hallinta määrittelee raamit minkä sisällä hevonen kykenee liikkumaan.

Optimaalisessa istuma-asennossa hevosen selässä, ratsastajan paino on jakautunut tasaisesti molemmin puolin hevosta. Lantio on keskiasennossa eli ratsastaja tuntee oman painonsa jakautuva tasaisesti molemmille istuinluille ja häpyluulle. Tasapainoinen lantion asento auttaa ylä- ja alavartaloa asettumaan rennon aktiivisesti hevosen selkään kuten perusryhdissä seistenkin.

Ratsastajan tyypillisimmät ongelmakohdat ja niistä aiheutuvat ”istuntavirheet” kuten heiluvat raajat, rytmittömyys ja vaikeus istua ”liikkeen sisään”, kertoo kehon tasapainottomuudesta ja siitä että kehon asennosta johtuen lihaksisto ei  kykene reagoimaan optimaalisella tavalla suorituksessa. Pahimmillaan nautinnollinen harrastaminen muuttuu ikäväksi tai jopa kivuliaaksi suorittamiseksi josta myöskään hevonen ei motivoidu.

Tällöin apu saattaa löytyä istuntaharjoitteista jotka pyrkivät korjaamaan ja ennen kaikkea ohjaamaan istuntaa oikeaan suuntaan. Jokainen ihminen on anatomialtaan, kehontuntemukseltaan sekä -käytöltään uniikki, eikä ohjeistus istuntaan löydy välttämättä yleismaailmallisista ratsastuksellisista opeista.

Hyödyntämällä fysioterapian ammattitaitoa fysiologian, biomekaniikan sekä ohjausteorioiden toteutuksen suhteen kuin myös käyttämällä PhysioPilates -harjoittelun tuomaa kokemusta ja näkökulmaa opettamisessa, voidaan ratsastajaa avustaa huomattavasti parantamaan omaa istuntaansa.

Huomioithan, että istuntavalmennus ei ole varsinaisesti ratsastuksen opettamista eikä ”pilatesta”, vaan fysioterapeuttista harjoittelua hevosen selässä.


RATSASTAJAT istuntavalmennus 45MIN                                                45,00
RATSASTAJAT, ryhmä 2 ratsukkoa, 60 MIN                                           60,00
KILOMETRIKORVAUS ………………………………………………………..    0,60

Peruutathan aikasi viimeistään vrk ennen, jotta joku onnekas ehtisi peruutetulle ajalle. Peruuttamaton aika laskutetaan aina.